Oosterse curry met kip, ananas en erwtjes – 2 personen
300g kipfilet in blokjes gesneden * 200ml kokosmelk * 1 kuipje kippenbouillon van Knorr * 1 blikje ananas * 150g erwtjes (liefst diepvries) * gebakken uitjes (naar smaak) * sesam olie * ½ zakje Conimex Kip Kerrie Madres sausmix * meergranenrijst
Bak de stukjes kip aan in een pan met sesamolie. Voeg het kuipje kippenbouillon toe wanneer de kip kleur krijgt. Voeg de diepvries-erwtjes toe en roer af en toe om. Giet hier de kokosmelk over en laat op een zacht vuur pruttelen.
Ondertussen kan je de uitgelekte ananas in kleine blokjes snijden. Voeg deze toe en meng vervolgens een half zakje Conimex Sausmix door de bereiding. Roer goed om tot de saus voldoende is ingedikt.
Zelf meng ik de gekookte meergranenrijst door deze mengeling. Maar je kan de curry er natuurlijk evengoed bovenop serveren en vervolgens afwerken met gebakken uitjes of versnipperde lente-uitjes.