Kip met boontjes, peer en noedels
150g kipfilet * 175g groene boontjes * 1el wokolie * ½ bakje boemboe voor ajam paniki (Conimex) * 1 peer * 2 bosuitjes * 150g chinese woknoedels
Snijd de kip in stukjes van 1 ½ op 1 ½ cm. Verwijder de steelaanzet van de boontjes en halveer ze. Verhit de olie in een wok en bak de kip in 2 min. rondom bruin. Voeg de boemboe toe en roer goed. Voeg de boontjes en 125ml water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.
Schil ondertussen de peer, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in plakjes. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
Voeg de peer, noedels en de helft van de bosui na 7 minuten kooktijd toe aan het kipmengsel. Bestrooi voor het serveren met de rest van de bosui.