Snelle Bami
200g mienestjes * 2el zonnebloemolie * ½ teen knoflook, fijngesneden * 0,5cm verse gember, geschild en geraspt * 3el sojasaus, 450g nasi-bamigroenten * 2 eieren * 25g zoute pinda's * potje atjar tjampoer (zoetzure groenten)
Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verhit ondertussen 3el olie in een wok of pan en bak hierin de knoflook en gember tot ze licht gekleurd zijn. Voeg de sojasaus en groente toe, laat de peper uit het groentepakket achterwege. Roerbak 4 min. tot de groente geslonken is.
Schep de mie door de groente. Breng eventueel op smaak met extra sojasaus. Houd warm onder een deksel. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak er 2 spiegeleieren in op hoog vuur. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Verdeel de bami over 4 borden en serveer met een gebakken ei. Bestrooi het gerecht met de pinda's en serveer er atjar tjampoer bij.