Kip teriyaki met groenten
meergranenrijst * sesam wokolie * 250g wortel in fijne reepjes * 200g bimi of broccoli, enkel de roosjes * 1 bosje radijsjes, in fijne ringen gesneden * 300g kipfilet, in reepjes * potje Teriyaki woksaus * lente-uitjes
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Verhit ondertussen een beetje wokolie in de wok en roerbak de wortel-stukjes en broccoliroosjes gedurende 3 minuten. Voeg nu de schijfjes radijs toe en roerbak nog eens drie minuten. De groentjes moeten nog knapperig zijn. Voeg eventueel naar smaak wat zout en peper toe, bewaar de groentjes in een schotel of potje en hou ze nog even warm.
Verhit op nieuw wat wokolie in dezelfde wok en roerbak de stukjes kip tot ze goudbruin zijn. Voeg er de teriyakisaus aan toe en verwarm terwijl je de stukjes kip regelmatig omroert gedurende 2 minuten.
Schep de rijst en groentjes op borden, schep hierop de kip Teriyaki over en bestrooi met fijne ringetjes lente-ui.