Sesamzalm met room
zalmfilet * 2el lichte sojasaus * 3el sesamzaadjes * 3el zonnebloemolie * 4 lente-uitjes (in dunne schuine ringen gesneden) * courgette, in blokjes * geraspte schil van 1/2 citroen * 1/2 tl kurkuma * 1el citroensap * 6el visbouillon * 3el room * zout en peper
Verwijder het vel van de vis en snijd deze in stukjes van ongeveer 4 bij 2 cm. Dep ze droog met keukenpapier. Strooi er een beetje peper en zout over, breng met een kwastje een laagje sojasaus aan en strooi er sesamzaadjes over. Doe 2 el olie in de wok. Voeg de stukken vis toe en roerbak deze 3-4 minuten, totdat ze rondom lichtbruin zijn. Haal ze uit de wok en laat ze uitlekken. Verhit de resterende olie in de wok, voeg de lente-uitjes en courgette toe en roerbak het geheel 1-2 minuten. Doe de citroenschil, het citroensap, de kurkuma, de bouillon en wat peper en zout erbij en laat alles 1 minuut koken. Roer er de room door. Doe de stukjes vis weer in de wok en roer ze door de saus totdat ze goed warm zijn.