Zalm met bonen (Koken met de wok)
boontjes * zalmfilet * zout * zwarte peper * 1 vleestomaat * 1 sjalot * 2el boter * 2el bloem * 1/4l groentenbouillon * 100g room * bieslook
De zalmfilet in blokjes snijden en kruiden met peper en zout. De tomaat pellen, vierendelen, ontpitten en vervolgens het vruchtvlees fijnhakken. De sjalot pellen en snipperen. De boter smelten in de wok, de zalm toevoegen en voorzichtig roerend 3 minuten bakken, tot de vis bijna uiteenvalt .De vis uit de wok nemen en warm houden. De boontjes (indien te lang in twee snijden), samen met de tomaat en sjalot in de wok doen. Alles ca. 5min. bakken. Daarna met bloem bestuiven en goed mengen. De bouillon toevoegen en het geheel eenmaal aan de kook brengen tot het mengsel dikker wordt. Vis en room eronder roeren en kort heet laten worden. Met zout en peper op smaak brengen. Bieslook afspoelen, in stukjes knippen en voor het opdienen over de schotel strooien.