Foeyonghai met garnalen (Verrukkelijk en exotisch koken met de wok)
2el plantaardige olie * 1 geraspte wortel * 5 eieren losgeklopt * 225g rauwe (kleine) garnalen, gepeld * 1el lichte sojasaus * mespunt Chinees vijfkruidenpoeder * 2 gehakte lente-uitjes * 2el sesamzaadjes * 1tl sesamolie
Schenk de olie in een voorverwarmde wok of koekenpan. Verdeel de olie goed over de pan en laat hem heel heet worden. Doe de geraspte wortel in de pan en roerbak deze 1-2 minuten. Duw de wortel naar één kant van de wok en voeg de eieren toe. Bak het geheel, zachtjes roerend, gedurende 1-2 minuten. Voeg de garnalen, sojasaus en het vijfkruidenpoeder toe. Roerbak het mengsel 2-3 minuten tot dat de garnalen van kleur veranderen en het geheel bijna droog is. Schep de foeyonghai op een warm bord en strooi sesamzaadjes, lente-uitjes en sesamolie erover.