Tjaptjoi met kip (Verrukkelijk en exotisch koken met de wok)
4el lichte sojasaus * 2 tl cassonadesuiker * 500g kipfilet * 3el plantaardige olie * 2 sjalotjes * (2 teentjes look geperst) * 350g taugé * 3tl sesamolie * 1el maïzena * 3el water * 4,25dl kippenbouillon
Meng de sojasaus en suiker en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Kuis de kipfilet zodat alle bot en vel verwijdert is, snij het vervolgens in dunne reepjes. Leg het vlees in een ondiepe schaal en schep het sojamengsel erover. Schep het vlees om en laat gedurende 20 minuten marineren in de koelkast. Verhit de olie in een wok en roerbak de kip 2-3 minuten tot het vlees goudbruin is. Voeg de sjalots en de look en bak alles nog eens 2 minuten. Voeg de taugé toe en bak alles 4-5 minuten. Voeg de sesamolie toe. Meng de maïzena en het water tot een papje. Schenk de bouillon in de wok, voeg het papje toe en breng het geheel al roerend aan de kook tot de saus is ingedikt. Garneer eventueel met zeer fijn gesneden reepjes prei.