Perzikgratin met verse kaas / Libelle
4 gele perzikken * 1 onbehandelde citroen * 250g verse kaas * 4el room * 2 eieren * 100g fijne suiker * 1 zakje vanillesuiker * boter
Snij de perzikken kruisvormig in. Leg ze 30 seconden in kokend heet water. Laat ze schrikken in koud water en schil ze. Snij ze in partjes en verwijder de pit. Boen de citroen met heet water. Rasp de schil en pers het vruchtvlees. Klop de kaas op met het citroensap. Klop de eidooiers wit schuimig met 80g fijne suiker en de vanillesuiker. Meng met de kaas. Klop de eiwitten stijf en spatel de eiwitsneeuw luchtig door de kaasmassa. Beboter 4 ovenschaaltjes. Schep er de kaascrème in en leg de perzikpartjes er mooi bovenop. Zet 15 minuten in het midden van de oven op 200°C. Strooi er de rest van de fijne suiker over. Zet nog een paar minuten onder de hete grill.