Charlotte met frambozen / (Libelle)
500g frambozen * 2 blaadjes gelatine * 1/4 l slagroom * 300g fijne suiker * 1 pakje boudoirs * kirsch * 100g bittere chocolade * 1tl boter * amandelschilfers * verse frambozen en rode aalbessen
Laat de suiker smelten in 1/4l water. Voeg er de frambozen aan toe. Laat ongeveer 15 minuten zacht koken. Laat de gelatine weken in koud water. Pureer de frambozen met de staafmixer. Roer er de uitgeknepen gelatine door. Besprenkel de boudoirs met kirsch. Schik ze op de bodem en tegen de wand van een glazen kom. Klop de room lobbig en vermeng met de frambozenpuree. Schep de crème in de kom. Strijk de bovenkant glad. Dek af en zet minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven. Laat de chocolade en de boter smelten in een warmwaterbad. Lepel hem over de ijskoude charlotte. Werk eventueel af met amandelschilfers, frambozen en aalbessen. Serveer meteen. Als je de charlotte makkelijk wil ontvormen na het stijven, kan je de kom bekleden met plasticfolie vooraleer je ze vult.