Bananentrifle

Op deze foto staan zowel de Bananentrifle als de Bananachoc. Die laatste was een experimentje dat zo goed is meegevallen dat hij zeker voor herhaling vatbaar is. Doorgaans maak ik een trifle met rode vruchten, maar voor het koude herfst & winterseizoen zijn beide trifles op deze foto uiterst geschikt

Voor 5 trifles: 1 banaan * madeleine cakejes * 250g mascarpone * canderel of suiker * 1 groot ei * crème anglaise * pure chocolade

Indien je de bananachoc versie wil maken, vervang je de madeleine door een in stukjes gesneden zacht chocoladegebakje (zelf gebruik ik de Montana-cakejes van Aldi)

Leg in elk glas een madeleine cakeje (of een zacht chocoladegebak voor de Bananachoc, ik heb een Montana-cakeje van Aldi gebruikt). Giet hier een beetje crème anglaise over. Klop een potje mascarpone op met een eidooier en canderel of suiker naar smaak. Klop het eiwit apart op en spatel het vervolgens onder de mascarpone. Verdeel dit over de glazen. Werk vervolgens indien gewenst af met pure chocolade-schilfers

Een andere versie van deze bananentrifle die misschien iets minder zwaar is dan de mascarpone-versie is die waar je de kaas vervangt door vanillepudding. Nadien werk je hem af met een beetje opgeklopte slagroom en chocoladeschilfers.