Crumble met appelen, bananen en rozijnen / Herta

2 zoete appelen * 2 kleine banaantjes * 50g rozijnen * 25g bruine suiker (kandijsuiker) * 4el appelsap * ½ citroen * 30g boter * 30g bloem * 30g amandelpoeder of verbrokkelde speculaas

Giet het appelsap in een kop, maak het lauw in de microgolfoven, voeg er de rozijnen aan toe en laat even rusten. Leg de geschilde en in blokjes gesneden appelen in een middelgrote ovenschotel (ongeveer 1,25l). Voeg er de in halve schijfjes gesneden bananen aan toe, besprenkel met het sap vna de halve citroen, goed mengen. Overgiet de bereiding met het appelsap en de rozijnen, en bestrooi alles met de bruine suiker; opnieuw goed mengen. Bestrooi het fruit met een mengeling van de boter, bloem en speculaal of amandelpoeder. (Duw deze ingrediënten een beetje bij elkaar met je vingertoppen zodat je een korrelig beslag krijgt.) Strijk het oppervlak een beetje gelijk en bak gedurende 35 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Warm opdienen met een bol vanille-ijs, lauw met crème anglaise of koud zonder enige toevoeging. Als je de crumble in soufflépotjes bereid, moet je de baktijd verminderen tot 25 minuten.

14