Speculaascrumble met mango en appel / (Libelle)
1 sinaasappel * 1 mango * 3 appels * sap van 1 citroen * 5el rozijntjes * 100g bloem * 75g zeer koude boter * 50g + 4 el rietsuiker * 1 zakje vanillesuiker * 80g speculaas * 70g chocoladeparels (callebaut) * 1tl kaneel * een snuifje zout
Schil de appels, verwijder het klokhuis, snij ze in stukjes en besprenkel met citroensap. Neem individuele ovenschaaltjes en doe ze voor 3/4 vol met appelstukjes. Schil de mango, verwijder de pit, snij in blokjes en voeg bij de appelstukjes in de ovenschaaltjes. Pers de sinaasappel. Meng met 4el rietsuiker, het zakjes vanillesuiker, het kaneel en de rozijntjes. Giet over het fruit. Verkruimel de speculaas. Snij de koude boter in kleine stukjes en wrijf samen met 50g rietsuiker, de bloem en een snuifje zout met de handen tot een korrelig mengsel. Meng met de verkruimelde speculaas en de chocoladeparels. Verdeel het mengsel over het fruit in de schaaltjes. Schuif gedurende 30 min. op 200°C. in de oven.