Oosterse gehaktballetjes met Thaise curry / Libelle
500g lamsgehakt * 2el gehakte cashewnoten * 2el gehakte koriander * 1 el munt * geraspte zeste van 1/8 onbespoten citroen * 2 geperste knoflookteentjes * peper en zout / Curry: grote ui, fijngehakt * 1 stukje geraspte gember * 1 potje groene Thaise curry * 1 klein blikje kokosmelk * 1/2l kippen bouillon * 2el sojasaus * 2 handenvol verse gesneden spinazie
Meng het gehakt met de noten, koriander, munt, zeste, knoflook, peper en zout en kneed goed. Maak er balletjes van zo groot als een kleine walnoot. Bak ze bruin in wat olijfolie en zet even opzij. Maak ondertussen de curry. Fruit de ui in wat olie, voeg de geraspte gember en Thaïse curry toe en roer goed. Blus met de kippenbouillon en voeg de kokosmelk toe. Laat een kwartiertje pruttelen. Doe de spinazie en balletjes bij de curry en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het laatst de sojasaus toe en roer goed. Serveer met rijst en gewokte groenten.