Kip-bananenkoekjes (De allerlekkerste aardappelgerechten / uitgeverij Parragon)
450g bloemige aardappels in blokjes * 225g kipgehakt * 1 banaan * 2el bloem * 1tl citroensap * 1 gesnipperde sjalot * 2el verse salie fijngehakt * 2el boter * 2el plantaardige olie * 1,5dl room * 1,5dl kippenbouillon * zout en peper
Kook de aardappels gaar in ca. 10 minuten. Laat ze uitlekken en stamp ze tot puree. Meng er het kipgehakt onder. Prak de banaan met een vork en doe hem bij de aardappels met de bloem, het citroensap, de sjalot en de helft van de gehakte salie. Voeg zout en peper naar smaak toe en meng goed. Verdeel het mengsel in 8 gelijke porties. Vorm hier ronde schijfjes van. Verhit boter en olie in een pan. Bak de koekjes gedurende 12 à 15 minuten gaar - keer ze halverwege om. Haal ze uit de pan en hou ze warm. Roer room, bouilon en de overgebleven salie door het bakvet en bak 2-3 minuten zachtjes. Serveer de koekjes met de saliesaus.