Garnalenrösti (De allerlekkerste aardappelgerechten / uitgeverij Parragon)
350g aardappels * 350g knolselderij * 1 wortel * 1 sjalot * 225g gepelde gare garnalen * 2 1/2 el bloem * 1 losgeklopt ei * plantaardige olie * zout en peper * Salsa: 225g gemengde kerstomaatjes * 1/2 kleine mango in blokjes * 1 rode Spaanse peper fijngehakt * sjalot of 1/2 rode uit gesnipperd * 1el gehakte verse koriander * 1el bieslook fijngeknipt * 2el olijfolie * 2tl citroensap * zout en peper
Schep voor de salsa, de tomaten, mango, Spaanse peper, uit, koriander, bieslook, olijfolie, citroensap, peper en zout door elkaar. Laat even intrekken. Rasp de aardappels, knolselderij, wortel en sjalot met een fijne kaasrasp. Meng het raspsel met de garnalen, de bloem en het ei. Voeg peper en zout toe en zet het mengsel apart. Verdeel het garnaalmengsel in achten. Vorm ronde schijven met behulp van snijvormpjes. Verhit de olie in een grote pan. Leg de garnalenkoekjes in de vormpjes in de hete olie. Verwijder het vormpje als de olie eronder begint te sputteren. Bak de koekjes in ongeveer 6 tot 8 minuten per kant gaar, knapperig en goudbruin en druk ze aan met een spatel. Laat ze uitlekken en houd ze warm in de oven. Serveer ze warm met sla en salsa.