Luikse salade – Spar

150g gerookte spekreepjes * 1 pak sugarsnaps * 20 kleine krielaardappelen * 2 tomaten * 1 grote ui of lente uitjes * eventueel een beetje boter * fijngesneden bieslookstengels

Kook de krielaardappel gaar. Giet ze af en laat uitlekken. Snij ze doormidden. Smelt een klontje boter en bak de krielaardappelen erin. Kruid met peper en zout. Hou warm. Pel de tomaat, snij in vier en verwijder de pitjes. Snij vervolgens in dobbelsteentjes. Snij de boontjes in dikke stukken. Kook deze beetgaar in ruim gezouten kokend water. Giet ze af en laat schrikken in ijskoud water.

Pel de ui en snij in fijne reepjes. Snij de spekblokjes in reepjes. Stoof de spek -en uireepjes in een pan. Voeg de gekookte snijbonen toe. Laat 5 minuten doorgaren. Werk af met de tomaatblokjes. Kruid met peper en zout.

Serveer in een diep bord en werk af met de gebakken krielaardappelen en bieslooksnippers.