Shepherd's pie - Libelle
250g gehakt (gemengd, gevogelte ...) * 250g bloemige aardappelen * 1 wortel * 1 ui * 125g diepvrieserwten * 75ml kippenbouillon * scheut melk * 25g geraspte cheddar * 1/2 el bloem * boter * olijfolie * nootmuskaat * peper en zout
Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Pel en hak de uien. Roerbak de uien en het gehakt in olijfolie. Voeg er de wortelen aan toe en bak even mee. Bestrooi met de bloem en roer goed. Blus met de bouillon. Roer er de erwten door en kruid met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200°C.
Pureer de aardappelen met de melk en een klontje boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Vet een ovenschaal in met boter. Doe er het gehaktmengsel in. Verdeel er de puree over en bestrooi met de cheddar. Zet ongeveer 3 minuten in de oven.