Burrito's met gehakt – Libelle
4 grote tortilla's * 300g rundergehakt * 2 tomaten * 1 rode paprika * 1 ui * 1 teentjes knoflook * 1 rode chilipeper * 60g rode bonen, blik * 60g maïskorrels, blik * 2el tomatenpuree * 200ml vleesbouillon * 60g geraspte cheddar * olie * komijn * peper en zout
Spoel de tomaten, ontpit ze en snij ze in blokjes. Maak de paprika's schoon en snij ze in stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Bak het gehakt rul in wat olie. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee. Roer er de tomatenpuree door en leng aan met de bouillon. Doe er de paprika en tomaten bij en laat 15 minuten inkoken.
Verwarm de ovengrill voor. Spoel en snipper de chilipepers, zonder de zaadjes. Spoel de bonen en de maïs, en laat uitlekken. Doe ze samen met de chilipeper bij het gehakt. Kruid met komijn, peper en zout. Verdeel het mengsel over de tortilla's, rol op en leg ze op de naad op een bakplaat. Bestrooi met de kaas en zet onder de grill tot de kaas gesmolten is. Serveer de tortilla's goed warm.