Lasagne met bacon - Libelle
9 lasagnevellen * 400g rundergehakt * 150g baconreepjes * 1 grote ui of 2 sjalotjes * 1 teentje knoflook * 400g tomatenblokjes uit blik * 200 ml room * 120g geraspte emmentaler * 1el tomatenpuree * 1/2l groentebouillon * 4el olijfolie * 1el boter * peper en zout
Bak het gehakt rul in 2 el olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en de helft van de bouillon. Breng aan de kook. Laat 40 minuten sudderen, en voeg beetje bij beetje de rest van de bouillon toe. Pel en hek de ui. Bak de ui glazig in de rest van de olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en pers er de knoflook bij. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten sudderen en roer af en toe om.
Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter een ovenschaal. Doe de room in een pannetje en breng aan de kook. Laat 2 minuten inkoken. Roer er van het vuur af 30g geraspte kaas door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kaassaus over de ovenschaal. Leg er 3 lasagnevellen in, schep daarop 1/3 van de tomatensaus, dan 1/2 van het gehakt en 1/2 van de bacon. Herhaal.
Eindig met de lasagnevellen en tomatensaus. Bestrooi met de rest van de kaas en zet 20 minuten in de oven.