Lasagne verde met primeurs
250g groene lasagnevellen * courgette * bussel jonge wortelen * 200g peultjes * 100g doperwtjes * 400g gekookte ham, in plakjes * 500ml melk * 300ml kippenbouillon * 200ml droge witte wijn * 50g boter * 4 el bloem * 250g mascarpone * 200g gruyere, geraspt * 1el gehakte peterselie * 1el gehakte oregano * 1el gehakte salie
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de groenten schoon. Snij de wortels en courgette in blokjes. Blancheer de worteltjes 2 min. Doe er de courgette, erwtjes en peultjes bij en laat beetgaar worden. Laat schrikken onder koud water en uitlekken. Maak de saus: smelt de boter in een pan, roer er de bloem door en laat even sudderen. Doe er de bouillon, melk en wijn bij en laat al roerend indikken. Kruid bij met peper en zout. Roer er de groene kruiden en de mascarpone door. Beboter een ovenschaal en lepel er wat saus in. Bedek met lasagnevellen. Leg daarop plakjes ham en schep er een laagje groenten op. Beleg opnieuw met saus, lasagne, ham en groenten. Werk alle ingrediënten op en eindig met saus. Bestrooi met gruyère en zet 35 min. in de oven.