Macaroni met brie en krokante ham (Libelle)
100g prosciutto (of andere ham) * 400g macaroni * 70g boter * 100g bloem * 5dl melk * 100g geraspte gruyere * peper en zout * nootmuskaat * 200g hamblokjes * 200g brie * 1el bladpeterselie, grof gehakt
Snij de plakjes ham doormidden en leg ze tussen keukenpapier. Droog ze in de magnetron gedurende 2 min. Kook de macaroni. Maak de kaassaus: smelt de boter, voeg de bloem toe en roer. Blus al roerend met de melk. Voeg geleidelijk de geraspte gruère toe en roer tot een homogene saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Roer er voorzichtig de hamblokjes door. Meng de macaroni door de saus. Snij de brie in even grote plakjes als de plakjes ham. Vul een ingevette ovenschaal met de macaroni. Stof afwisselend een plakje ham en brie in de macaroni en gratineer nog even in een warme oven. Strooi er peterselie over en serveer meteen.