Kruidenballetjes met aardappelpuree en rucola (Delhaize)
2el platte peterselie, fijngehakt * 3 salieblaadjes, fijngehakt * 1 ei * 500g gemengd gehakt * paneermeel * 4el olie * 600g aardappelen * 1 gevogeltebouillonblokje * 2el olijfolie * 50g rucola * 2 knoflookteentjes * peper en zout
Kneed de kruiden, het opgeklopte ei, peper en zout door het gehakt en vorm er 16 ietwat langgerekte balletjes mee. Haal ze door het paneermeel en bak ze aan alle kanten, goudbruin in hete olie. Laat afdruipen en houd ze warm. Schil de aardappelen en snijd ze in dobbelsteentjes. Spoel ze en doe ze in een kookpot. Voeg er het verkruimelde bouillonblokje, de gepelde knoflookteentjes en 2 snufjes zout aan toe. Bedek met koud water. Breng aan de kook en laat verder sudderen tot de aardappelen goed gaar zijn. Giet af, indien nodig, en plet tot een grove puree. Voeg er de olie, peper, zout en vervolgens de gehakte rucola aan toe. Dien gloeiend heet op met de kruidenballetjes.