Gehakt met rozijntjes en kikkererwten (Libelle)
500g gehakt * 50g rozijnen * 1 middelgrott blik kikkererwten * 1 ui * 1 teentje knoflook * boter of olie * 25g pijnboompitten * 1el witte wijnazijn * bladpeterselie * peper en zout
Laat de rozijntjes 15 minuten weken in een kopje lauw water. Pel de ui en knoflook, snipper ze fijn. Laat de kikkererwten uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Roerbak de uit en de knoflook 1 minuut in hete boter of olie. Doe er het gehakt bij en laat het rul bakken. Schep het voortdurend om. Voeg er de pijnboompitten en de rozijntjes aan toe. Kruid met een beetje peper en zout. Schep goed om. Doe er de kikkererwten bij en breng op smaak met de witte wijnazijn. Laat drie minuten goed doorwarmen. Werk af met veel gehakte bladpeterselie