Gebakken worstjes met tomaat (De allerlekkerste aardappelgerechten / uitgeverij Parragon)
600g aardappels in plakken * 1el plantaardige olie * 8 gekruide worstjes * 1rode ui in parten * 1el tomatenpuree * 1,5dl rode wijn * 1,5dl gezeefde tomaten * 2grote tomaten elks in 8 kwartjes * 175g broccoliroosjes * 2el verse gehakte basilicum * zout en peper
Kook de aardappelschijven in ongeveer 7 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken en leg ze apart. Verhit de olie in een pan, bak de worstjes mooi bruin. Doe de partjes ui in de pan en bak ze onder regelmatig roeren mee. Voeg tomatenpuree, rode wijn en gezeefde tomaten toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de partjes tomaat, broccoliroosjes en gehakt basilicum toe en meng goed. Doe de voorgekookte aardappelschijven in de pan. Laat alles nog 10 minuten stoven tot de worstjes goed gaar zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe. Garneer het gerecht met reepjes basilicum.