Varkenslapjes met peren en pompoen (Libelle)
Grote ui * 2 rijpe peren * limoensap * 300g pompoeblokjes * 8 varkenslapjes * gekruide bloem * 2el boter * 4 blaadjes verse salie * glas droge witte wijn * peper en zout * balsamico-azijn
Snij de ui in fijne partjes. Snij de peren in blokjes en besprenkel ze direct met het limoensap. Snij de geschilde pompoen in blokjes. Bestuif de varkenslapjes met gekruide bloem. Laat de boter smelten. Doe er de verse salie bij. Laat een paar minuten bakken. Neem de salie weg en bak de varkenslapjes 1 tot 2 minuten aan beide kanten op een hevig vuur in de hete salieboter. Hou het vlees warm onder aluminiumfolie. Roerbak de uipartjes en de pompoenblokjes een paar minuten in de braadboter van het vlees. Doe er de peerblokjes bij. Schep goed om. Blus met een glas droge witte wijn. Laat op een hevig vuur koken, tot bijna al de vloeistof verdampt is. Kruid naar smaak met peper en zout. Leg het vlees er weer bij en laat alles nog 1 minuut goed doorwarmen. Werk af met een likje balsamico-azijn. Serveer goed heet.