Boeuf Bourguignon (Libelle)
1kg runsvlees * 1 bos jonge worteltjes * 1 bos kleine raapjes * 8 nieuwe aardappelen * 2 uien * 4 takjes tijm * 4 takjes rozemarijn * 1el bloem * 1el tomatenpuree * 750ml rode wijn, liefst bourgogne * 3el olie * peper en zout
Snij het vlees in blokjes. Maak de groenten schoon. Schraap de wortelen, schil de raapjes en de aardappelen. Pel en snipper de uien. Spoel en droog de tijm en rozemarijn. Bak het vlees rondom bruin in een scheutje olie. Haal uit de pan. Fruit de uien glazig in dezelfde olie. Doe het vlees weer in de pan. Bestrooi met bloem en roer goed om. Voeg er de tomatenpuree aan toe en meng. Blus met de rode wijn. Doe de groenten, en de tijm en rozemarijn in de pan. Kruid met peper en zout. Laat op een zacht vuur afgedekt 2 uur sudderen. Lekker met gekookte aardappeltjes