Gehaktballetjes in milde curry / (Nigella Express / Contact Uitgeverij)
3el rode curry-pasta * 2el zonnebloem olie * 40 gehaktballetjes * ½ tl kaneel * 1 tl gemberpoeder * 4dl kokosmelk * 400g gehakte tomaten (blik) * 410g kikkererwten * 350g blokjes pompoen en zoete aardappel * 5dl kippenbouillon * 2el honing * 20g verse koriander
Verhit de rode curry pasta en de olie in een grote, ondiepe pan en doe er, wanneer de pasta en olie beginnen te sissen, de gehaktballetjes bij. Roer ze door het rode vettige mengsel. Strooi kaneel en gember over de gehaktballetjes en laat ze een paar minuten bakken. Giet er de kokosmelk bij en voeg de gehakte tomaten en de uitgelekte kikkererwten toe. Roer er de blokjes pompoen en zoete aardappel door en vervolgens de bouillon en de honing. Laat het mengsel aan de kook komen en houd het 20 minuten tegen de kook aan. Geef er rijst bij en garneer de borden met gehakte koriander.