Wellington van rundergehakt / eigen recept
wortel * aardappel * 250g champignons of andere paddestoelen * olijfolie * 4 takjes verse rozemarijn * flinke hand doperwten uit diepvries * 500g rundergehakt * zeezout en zwarte peper * 500g bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortel en aardappel en snij beide in fijne blokjes.Borstel de paddenstoelen en hak ze in grove stukken. Kook de wortel en aardappel in enkele minuten gaar, giet ze vervolgens af in een zeef en laat uitlekken. Stoof ondertussen de champignons gaar in een beetje olijfolie.Pluk de rozemarijnnaaldjes van de takjes, hak ze fijn en meng ze onder de uitgelekte groenten. Voeg deze samen met de champignons in een ovenschaal. Strooi er de erwten over. Bak het gehakt rul in en beetje olijfolie. Meng het vervolgens onder de groentenmengeling. Dek de schotel af met een vel kant en klaar bladerdeeg. Maak kleine inkepingen in het deeg zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen. Plaats deze schotel in een op 200°C voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25min.