Bloemkoolschotel / (Libelle)
1 kg gemengd gehakt * een bloemkool * 2 tomaten * paneermeel * 2 eieren * 30 g bloem * 150 g geraspte kaas (mengeling van emmenthal, oude kaas en parmezaan) * 30 g boter of margarine * 1 eetlepel bloem * ½ l melk * peper * zout * nootmuskaat * vijfkruidenmengeling
Leg het vlees in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe daarin het geklopte ei en twee eetlepels paneermeel en kruid met peper, zout en een theelepel vijfkruidenmengeling. Kneed alles goed door elkaar. Smelt boter of margarine en voeg een eetlepel bloem toe. Voeg de melk toe en roer tot een gladde saus. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Doe er de mengeling van geraspte kaas bij. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Kook beetgaar in licht gezouten water. Beboter een ovenschotel. Leg een laagje gehakt op de bodem. Snij de tomaten in de helft en leg in elke hoek een halve rauwe tomaat. Bedek deze laag met bloemkool. Giet hierover de kaassaus en bestrooi met paneermeel. Laat de oven voorverwarmen tot 200° C. Zet de ovenschotel 45 minuten in de warme oven.