Ovenschotel met tomaten, courgetten en hamblokjes
courgette * 3 à 4 tomaten * sjalot * hespblokjes * pijnboompitten * mozzarella * geraspte kaas
Schil de sjalot en versnipper hem. Snij de courgette (met schil) in de lengte in vieren. Verwijder de pitten. Snij de courgette vervolgens in kleine blokjes. Pel de tomaten, verwijder het harde uiteinde en snij het vruchtvlees in blokjes. Stoof de sjalot glazig in olijfolie. Voeg de courgetteblokjes toe en laat ze eveneens stoven. Roer regelmatig om. Voeg vervolgens de tomaat en de pijnboompitten toe. Zet de pot van het vuur en voeg de in blokjes gesneden mozzarella toe. Roer alles goed door elkaar en schep het vervolgens in een ovenschotel. Bestrooi met geraspte kaas en plaats 20 minuten in de oven op 200°C. Lekker met zowel pasta als aardappels of puree.