Runderpastei met wortelkorst (De allerlekkerste aardappelgerechten / uitgeverij Parragon)
450g mager rundergehakt * 1 gesnipperde sjalot * (1 teentje geperste look) * 1el bloem * 3dl runderbouillon * 2el tomatenpuree * 1stengel bleekselder in ringen * 3el gehakte peterselie * 1el Worcesershiresaus * 675g bloemige aardappels * 2 grote wortels in schijfjes * 2el boter * 3el magere melk * zout en peper
Bak het gehakt rul. Voeg de sjalot en look toe. Voeg vervolgens bloem toe en bak nog 1 minuut. Roer beetje bij beetje de runderbouillon en tomatenpuree toe. Doe er vervolgens de selder, 1 eetlepel peterselie en de Worcestershiresaus bij. Kruid naar smaak met peper en zout. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat pruttelen tot de saus goed is ingedikt. Schep het vleesmengsel in een ovenschotel. Kook intussen de aardappels en wortels. Laat ze goed uitlekken en pureer ze. Roer boter, melk en de rest van de peterselie door de puree. Kruid naar smaak met peper en zout. Schep de puree over het vleesmengsel. Zet de ovenschotel gedurende 45 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven.