Aardappel-preischotel met worst (De allerlekkerste Aardappelgerechten / uitgeverij Parragon)
2 grote ongeschilde vastkokende aardappels in schijven * 2 el boter * 4 gekruide varkensworstjes of pens * 1 prei in ringen * (2 teentjes uitgeperste look) * 1,5dl groentenbouillon * 1,5dl droge cider of appelsap * 2el verse salie fijngehakt * 2el maizena * 4el water * 75g belegen kaas geraspt * zout en peper
Kook de aardappels gaar. Laat ze goed uitlekken en zet ze even opzij. Smelt de boter en bak de worstjes bruin. Haal ze uit de pan en snij ze in stukjes. Doe preiringen, look en worst in de pan en bak ze. Voeg bouillon, cider of appelsap en salie toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Roer de maïzena glad met het water, doe het in de pan en breng alles roerend aan de kook tot de saus goed gebonden is. Schep het mengsel in een ovenschotel. Rangschik de schijfjes aardappel bovenop. Kruid met peper en zout en strooi er geraspte kaas over. Bak de taart ongeveer een half uur op 190°C.