Ovenschotel met gehakt en appeltjes (Libelle)
400g gemengd gehakt * 4 zoete appels * 4 vastkokende aardappelen * ui * 2dl groentebouillon * 1tl boter * 50g gemalen kaas * 2el room * paprikapoeder * kaneel * peper en zout
Kook de aardappelen gaar in de schil. Pel ze en snij ze in blokjes. Spoel de appels. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij ze in vingerdikke plakken. Fruit de fijngesnipperde ui glazig in hete boter. Doe er het gehakt bij en laat het rul bakken. Kruid met peper en zout. Vul een ovenschotel met een laagje aardappelschijfjes, de helft van het gehakt, de appelplakjes, weer een laag gehakt en tenslotte de rest van de aardappelen. Overgiet met de warme bouillon. Klop de room op met de kaas en een flinke snuif paprikapoeder. Giet het papje op de aardappelen. Zet de schotel een half uur in de voorverwarmde oven op 175°C.