Krabomelet met gesmoorde lente-uitjes en koriander (One pot wonders / Conrad Gallagher)
300g boter * 16 lente-uitjes * zout * versgemalen zwarte peper * 2tl fijne suiker * 100ml lobbig geklopte slagroom * 300g krabvlees * 3el olijfolie * 12 eieren * 3el olijfolie * groene salade om te serveren * 3el gehakte koriander
Smelt een derde van de boter in een koekenpan en sauteer de lente-uitjes hierin gedurende enkele minuten. Voeg zout, peper en de suiker toe. Doe er enkele el water bij als het gaat aanbranden, en laat het water dan weer verdampen. Neem de uitjes als ze iets zacht zijn uit de pan en houd ze warm. Veeg de pan uit met keukenpapier. Meng de room met het krabvlees en breng dit op smaak. Doe de olijfolie met de helft van de resterende boter bij matige temperatuur in de pan. Klop de eieren en breng ze op smaak. Snijd de rest van de boter in dobbelsteentjes en voeg die aan het eimengsel toe. Schenk de eieren in de pan en draai deze rond, waarbij u met een houten spatel van de rand naar het midden gaat en het vocht laat stollen. Draai de pit laag en schep het krabmengsel samen met de helft van de koriander in het midden. Vouw de randen van de omelet eroverheen en laat hem voorzichtig op een bord glijden. Bestrooi de omelet met de gehakte koriander en dien hem op met warme lente-uitjes en een groene salade.