Lasagne met roodbaars en broccoli (Colruyt)
600g roodbaarsfilet * 12 lasagnevellen * 500g broccoli * 200g chaumes * 150g gemalen mozzarella * 5dl visbouillon * 7dl melk * 4el boter * 4el bloem * nootmuskaat * zout en peper
Laat de roodbaars oppervlakkig ontdooien. Verwijder de centrale steel van de broccoli en snij de broccoli in fijne schijven van 1cm. Bewaar de kruimels. Verwijder de oranje korst van de Chaumes en snij de kaas in fijne blokjes. Maak de saus: smelt 4el boter in een kookpan en roer er de bloem onder. Laat heel kort bakken en lang al roerende aan met de visbouillon en de koude melk tot u een gladde en lichtgebonden saus verkrijgt. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Voeg de chaumesblokjes toe en laat al roerend op een zacht vuur smelten. Maak de lasagna: bedek de bodem van een diepe ovenschotel met een dun laagje kaassaus. Leg er een 4-tal lasagnevellen naast elkaar over. Bedek met broccolischijven en -kruimels, kaassaus en eindig met de roodbaarsfilet. Herhaal tot alle ingrediënten zijn verwerkt. Eindig met kaassaus en bestrooi met gemalen mozzarella. Schuif de lasagne gedurende 45min. on een op 200°C voorverwarmde oven.
Zelf gebruik ik bij dit recept, zoals je op de foto duidelijk kan zien, het liefste zalmfilet.