Witloofgratin met garnalen (Libelle)
Ik weet het, dit is echt een voorbeeld van een recept dat er niet uitziet, maar wel (ook al moeten jullie me hier op mijn woord geloven) erg lekker is
8 stronkjes witloof * 200g grijze garnalen * 1 Knorr Bouillonketeltje (groente of kip) * 1dl room * 2 eierdooiers * 2 tl paneermeel * citroensap * boter * nootmuskaat * peper en zout
Maak het witloof schoon, verwijder het kroontje onderaan de stronkjes. Snipper de stronkjes en roerbak ze beetgaan in een nootje boter. Voeg er het bouillonketeltje aan toe. Schep om tot de bouillon vloeibaar is. Doe er de room bij. Laat 1 minuut doorkoken. Kruid met nootmuskaat, peper en (weinig) zout. Roer van het vuur af, de eierdooiers door het witloof en voeg de garnalen toe. Breng op smaak met citroensap. Verdeel het mengsel in een ovenschotel. Bestrooi dit met paneermeel/kaas-mengsel. Zet onder de hete grill tot de bovenkant een mooi goudbruin kleurtje heeft.