Omgekeerde banaan-en-butterscotchtaart (Voor altijd zomer / Nigella Lawson)
375g bladerdeeg met boter * 50g ongezouten boter * 75g suiker * 1el suikerstroop * 1el slagroom * 3 tot 4 bananen
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd een ronde lap deeg uit met een doorsnede van 20cm en leg dit in de koelkast. Zet een tarte-tatinvorm met een doorsnede van 20cm klaar. Laat op een matig vuur de boter smelten, doe er de suiker, stroop en room bij en klop het mengsel een paar minuten tot je een dikke butterscotchsaus hebt. Snij de bananen in plakjes van ongeveer 1cm dik. Giet de saus in de beklede vorm, schik hierop de schijfjes banaan, leg het bladerdeeg erop en stop de randjes goed in, zodat de saus er niet onder vandaan kan borrelen. Zet de taart 20-25min in de oven, tot het deeg gesouffleerd en goudbruin is. Haal de vorm uit de oven, leg er een omgekeerd bord op en keer de taart voorzichtig om. Erg lekker met een bolletje vanille-ijs of kokosijs.