Kaastaart met frambozen (Colruyt)
200g frambozen * 1 zakje frambozencoulis * het sap van 1 sinaasappel * 225g Brabantse plattekaas * 125g zure room * 2el melk * 4 eieren * 115g boter + 1el om te beboteren * 230g suiker * ong. 2 el poedersuiker * 1el vanillepuddingpoeder
Laat de frambozen ontdooien en vang het vocht op. Maak het frambozensausje door de frambozencoulis te mengen met het sinaasappel- en frambozensap. Klop met de mixer de boter samen met de suiker zacht en romig. Klop er een voor een de eieren onder. Zeef de bloem boven het beslag en schep om. Beboter een ronde springvorm in met 1 el boter en bestuif met 1el bloem. Giet het beslag erin en strijk glad.Meng de plattekaas met de zure room en giet het kaasmengsel in het midden van de taartvorm. Niet gladstrijken. Bak de taart 40 à 45 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. De taart is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt. Schik de frambozen in het midden van de taart. Bestrooi met poedersuiker en dien op met het frambozensausje.