Koude kaastaart met bessen- Libelle
75g petit beurre koekjes * 60g zachte boter * 500g bosbessen * 300g roomkaas (Philadelphia) * 150g volle youghurt * 2el citroensap * 2 blaadjes gelatine * 50g fijne suiker * 1 pakje vanillesuiker
Verkruimel de koekjes. Vermeng ze met de zachte boter. Bekleed een springvorm binnen met plasticfolie. Schep het koekjesmengsel op de bodem. Druk goed aan. Zet in de koelkast om op te stijven. Doe de bessen in een pannetje met de fijne suiker en ½ kopje water. Verwarm tot de bessen openspringen. Laat afkoelen. Laat de gelatine weken in koud water. Vermeng de yoghurt met de roomkaas en de vanillesuiker. Los de uitgeknepen gelatine op in het warme citroensap. Vermeng de sap met het kaasmengsel. Verdeel de helft van de bosbessen over de koekjesbodem. Vul de vorm dan verder met de kaascrème. Strijk de bovenkant mooi glad met een spatelmes. Dek de taart af met plasticfolie en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Ontvorm de taart voorzichtig. Werk ze af met de rest van de bosbessen.