Chocoladetaart met pecannoten en bananenroom (USA Kookboek / Sheila Lukins)
Bodem: 150g verkruimelde chocoladekoekjes * 60g boter, gesmolten
Vulling: 3 eidooiers * 190g suiker * 3tl maïzena * snufje zout * 3,75dl melk * 1el boter * 1tl vanille-essence * 1,25dl slagroom of crème fraiche, plus eventueel nog meer voor de garnering * 3 rijpe bananen * 65g pecannoten, fijngehakt, ter garnering
Verwarm de oven voor op 190°C. Voor het deeg: roer in een kommetje de gesmolten boter door de koekkruimels. Bekleed een springvorm van 23cm doorsnee, met het mengsel door het met uw handen tegen de bodem en de opstaande randen te drukken. Bak de bodem 7 minuten in het midden van de oven en laat hem in de vorm op een taartrooster afkoelen. Voor de vulling: klop de eidooiers los in een zware middelgrote steelpan. Klop suiker, maïzena en zout erdoor en roer vervolgens melk erdoor. Voeg de boter toe en verhit het mengsel al roerend 5 tot 7 minuten op middelhoog vuur, tot het borrelt en indikt en de boter gesmolten is. Neem de pan van het vuur en roer de vanille-essence door het mengsel. Giet de vla in een glazen kom en leg huishoudfolie op het oppervlak om te voorkomen dat er een vel ontstaat. Zet de kom 2 uur in de koelkast. Klop de slagroom stijf en schep hem met een spatel door de gekoelde vla. Pel 2 bananen, snijd ze in plakjes en leg deze in een enkele laag op de taartbodem. Schep de vla erop. Leg er huishoudfolie over en zet de taart minstens 6uur of de hele nacht in de koelkast. Verwijder voor het opdienen de huishoudfolie. Pel 1 banaan, snij hem in plakjes en leg deze langs de rand van de taart. Strooi gehakte pecannoten over de taart en schep of spuit er eventueel toefjes slagroom op.