Chocoladetaart met maltezers (Nigella Lawson / Feest )
Gebak: 150g lichte basterdsuiker * 100g suiker * 3 eieren * 1,75dl melk * 15g boter * 2el ovalmatine * 175g bloem * 25g gezeefde cacao * 1tl bakpoeder * 1/2tl zout * Glazuur en garnering: 250g poedersuiker * 1tl cacao * 45g ovomaltine * 125g ongezouten zachte boter * 2el kokend water * 2 zakjes maltezers
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet twee taartvormen met losse bodem (doorsnede 20cm) in met boter en bekleed ze met bakpapier. (of maak één hoge taart en snij ze later horizontaal in twee) Klop de eieren en de suiker. Verhit in een pan de melk, de boter en de ovalmatine tot de boter smelt en het mengsel heet is maar niet kookt. Giet wanneer de suiker en de eieren licht en schuimig zijn al kloppend de hete ovalmatine erbij en spatel dan de bloem, cacao, bakpoeder en zout erdoor. Verdeel het beslag in de twee vormen en zet ze 25 minuten in de oven. Het gebak moet dan gerezen zijn en verend aanvoelen als je er zachtjes op drukt. Laat de baksels vijf tot tien minuten afkoelen op een rooster en haal ze dan uit de vorm. Zeef de poedersuiker en meng het met de cacao en ovalmatine, doe er geleidelijk aan de boter bij en kneed goed. Giet er vervolgens rustig het kokend water bij en blijf mengen tot je een gladde botercrème hebt. Smeer de helft van deze crème op een cakeplak, leg de andere erop en druk hem wat aan. Smeer de andere helft op de taart en leg er een krans maltezers op als garnering.