Witte chocoladekaastaart met frambozen (Libelle)
200g witte chocolade * 100g amandelkoekjes * 11g gelatineblaadjes * 100g marsepein * 4el fijne suiker * 2zakjes vanillesuiker * 500g verse roomkaas * 1 citroen * 625g frambozen * 100g witte chocolade * 200g slagroom * 125g bosbessen * 1zakje taartgelei * citroenmelisse
Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad. Doe de koekjes in een stevige plastic zak, verkruimel ze met de deegrol en vermeng ze met de gesmolten chocolade. Bekleed een springvorm met bakpapier. Druk het koekjesmengsel op de bodem. Laat opstijven in de koelkast. Laat de gelatine even weken in koud water. Pureer de marsepein met 2el suiker, de vanillesuiker en 100g roomkaas. Vermeng de rest van de roomkaas met het citroensap, de geraspte schil, 250g frambozen en geraspte chocolade. Los de gelatine op in een beetje warm water en vermeng hem met de kaascrème. Laat wat opstijven in de koelkast. Klop de room stijf en spatel hem luchtig door de kaascrème. Schep in de vorm. Strijk de bovenkant mooi glad en plaats minstens 2uur in de koelkast. Ontvorm de taart. Schik er de rest van het fruit op. Los het geleipoeder en de rest van de suiker op in 1/4 l warm water. Nappeer de vruchten met de gelei. Laat opstijven en werk af met citroenmelisse.