Rijsttaart met citroen en amandelen (Delicious)
1l melk * 150g fijne kristalsuiker * 250g arboriorijst (risottorijst) * 3 eieren * 75g amandelpoeder * 100g geconfijte citroenrasp * 1tl vanille-aroma * 1el citroensap * 1el rum of cognac * 1-2el poedersuiker om te bestuiven
Doe de melk en de suiker in een pan en breng aan de kook. Voeg de rijst toe en laat onder af en toe roeren 45min. zonder deksel zachtjes koken tot de melk is opgenomen en de rijst zacht is. Dek af en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 25cm doorsnee licht in. Klop in een grote kom de eieren goed met een houten lepel. Voeg de afgekoelde rijst, het amandelpoeder, geconfijte citroenrasp, vanille aroma, citroensap en de rum of cognac toe en roer goed door elkaar. Schep het rijstmengsel in de bakvorm. Strijk gelijkmatig uit met een spatel en bak het 40-50 minuten of tot de taart in het midden stevig is. Laat afkoelen in de vorm en neem de taart uit de vorm. Bestuif met poedersuiker en serveer.