Frangipanetaart (eigen recept)
kruimeldeeg (kant en klaar) * abrikozenconfituur * 150g fijne kristalsuiker * 100g amandelpoeder * 1 zakje vanillesuiker * 3 eieren * 100g echte boter * 50g bloem * scheut amaretto
Smelt de boter op een zacht vuur. Scheid het eiwit en de eidooiers. Doe de dooiers in een kom, klop er eerst de suiker en vervolgens het amandelpoeder onder. Giet de gesmolten boter geleidelijk aan in de kom, afgewisseld met de bloem die er nog moet worden ondergekneed. Giet er een scheut amaretto bij en meng het deeg nog eens goed. Zet de kom even opzij, en klop het eiwit op samen met de vanillesuiker. Schep het stijve eiwit zachtjes onder het beslag. Bekleed een taartvorm met bakpapier, leg hierop het kruimeldeeg. Doorprik de bodem en druk de zijkanten eveneens goed aan. Snij het overschot van deeg weg, maar hou het apart. Smeer op de bodem van de taart abrikozenconfituur. Verdeel hierover het beslag. Versier de taart door de restjes kruimeldeeg in smalle repen te snijden en een ruitpatroon te vormen. Bak de taart ongeveer 40 minuten op 180°C. Je moet het wel in het oog houden, want de baktijd en temperatuur is afhankelijk van de oven. Als je de taart uit de oven hebt gehaald kan je hem afwerken met suikerglazuur. (je kan deze zelf maken of kopen in de supermarkt)