Kerststronk
100g bloem * 4 eieren * 50g boter * 100g fijne suiker * 200g chocolade * (snuifje peper) * 6 eieren * 150g chocolade * 1dl room * 70g boter
Eieren splitsen. Eidooiers kloppen met suiker. Eiwitten stijf kloppen. Een derde van de bloem onder de dooiers mengen, ook de boter en een derde van het eiwit. Rest van de bloem en eiwit geleidelijk aan ondermengen. Op ovenplaat uitgieten en gedurende 12 minuten bakken op 220°C. Na bakken oprollen met bakpapier. Afkoelen. Ondertussen au bain marie chocolade smelten. Na koken eidooiers toevoegen. Eiwit stijf geklopt onder scheppen. Drie uur in koelkast plaatsen. Biscuit uitrollen, bestrijken met chocolademousse en terug oprollen. Chocolade (glazuur) smelten, boter en room toevoegen. Glad roeren en dan over biscuitrol gieten. Gedurende 1 uur laten opstijven.