Plaatkoek met frambozen- Libelle
Deeg: 250g bloem * 125g maïszetmeel * 100g fijne suiker * 2 eieren * 180g boter of margarine * snuifje zout * vetstof voor het bakblik
Garnituur: 250g bloem * 75g fijne suiker * 150g boter of margarine * 200g marsepein * ½ tl amandelessence * 100g amandelpoeder * 100g rode aalbessen * 750g rode vruchten * 1el bloemsuiker
Meng alle ingrediënten voor het deeg in de keukenrobot tot een glad en homogeen deeg. Laat de deegbal, in plasticfolie, een half uur rusten in de koelkast. Verkruimel de marsepein. Doe er de zachte boter, de suiker en de amandelessence bij. Bewerk dat alles in de keukenrobot tot een homogene pasta. Voeg er het amandelpoeder en de bloem aan toe en meng met de handen tot u een kruimelig mengsel verkrijgt. Laat het rusten in de koelkast. Kneed het gladde deeg nog eens goed door en rol het duimdik uit op een goed ingevet bakblik. Prik het hier en daar in met een vork. Leg de bessen en rode vruchten op het deeg en strooi er het kruimelige marsepeinmengsel over. Bak de koek 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C. Werk af met gezeefde bloemsuiker en serveer bij voorkeur warm of lauw.