Broccoli-aardappelsoep (De allerlekkerste aardappelgerechten / uitgeverij Parragon)
2el olijfolie * 450g aardappelblokjes * 1 sjalot * 225g broccoliroosjes * kruidenkaas * 1l groentenbouillon * 1,5dl slagroom * paprikapoeder * zout en peper
Verhit de olie in een grote kookpot en bak de aardappelblokjes en gesnipperde sjalot 5 minuten onder regelmatig omscheppen. Houd enkele broccoliroosjes opzij en doe de rest mee in de kookpot. Voeg ook de bouillon toe. Breng de soep, aan de kook, draai het vuur laag en laat ongeveer 25minuten afgedekt pruttelen. Pureer de soep tot een glad geheel, schenk de gepureerde soep in een schone kookpot en roer er zowel de room als de kruidenkaas onder. Samen met een snuifje paprikapoeder, kruid verder met zout en peper. Blancheer de achtergehouden broccoliroosjes ongeveer 2 minuten. Schenk de soep uit en garneer indien gewenst met de broccoliroosjes.