Pompoenvelouté (Carrefour)
500g pompoen * 2 tomaten * ui * gehakte peterselie * 50g boter * 1dl lichte room * 2 blokjes kippenbouillon * peper en zout
Snij de pompoen in grote stukken en verwijder de schil. Snij het vruchtvlees in blokjes en laat zachtjes fruien in een gietijzeren pan met de gesmolten boter. Voeg de grofgehakte ui toe en laat zachtjes stoven. Schil en ontpit de tomaten, snijd ze in kleine blokjes en voeg ze toe aan de pan. Laat het geheel twee minuten fruiten en overgiet met 1 liter water. Voeg de twee verkruimelde bouillonblokjes toe en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat nog ongeveer 30 minuten sudderen. Mix de soep, voeg de room toe en breng op smaak. Zet nog 2 minuten op het vuur. Bestrooi met fijngehakte peterselie en dien goed warm op. Garneer eventueel met in lookboter gebakken croutons.