Noedelsoep met vleesballetjes (KAV)
1,5l kippenbouillon * 240g rundsgehakt * 200g witte kool of paksoi * 100g dunnen eiernoedels * 3 sjalotjes * 3 uien * 1 wortel * 2 rode pepers * 2 tenen knoflook * 6el zonnebloemolie * 1el maïzena * 1tl korianderpoeder * 1 stuk verse gember (3cm) * peper en zout * ei
Kook de noedels beetgaar. Snij de kool in reepjes. Snipper de sjalot en knoflook. Schil de gember en hak hem in fijne stukjes. Schil de wortel en snij hem in dunne reepjes. Halveer de pepers, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in reepjes. Verht 3el olie in de pan en fruit de knoflook, sjalot en gember. Neem hier 1,5el uit en doe dit in een aparte kom. Voeg de wortel toe aan de pan, laat even meebakken. Voeg ook de witte kool toe en bak nog even. Voeg intussen het gehakt in de aparte schotel toe. Voeg het ei, de gehakte koriander en peper en zout toe en maak er balletjes van. Blus de groenten met de kippebouillon, breng aan de kook en voeg de balletjes toe. Giet de noedels bij de soep en breng nogmaals op smaak. Schil de uien en snij ze in ringen, bak ze in de resterende olie goudbruin, strooi ze samen met de chilipepers over de soep.